از کجا شروع کنیم ؟ قسمت سوم

ساخت وبلاگ

از کجا شروع کنم ؟ بخش سوم

در بخش سوم "  از کجا شروع کنم؟ " به مبحث " چشم انداز " یا " افق " می‌پردازیم و به اهمیت آن اشاره می‌کنیم .

 

چشم انداز یا افق  چیست ؟

چشم انداز همان رویا و ایده آلی است که تمایل داریم در مسیر دستیابی به آن تلاش کنیم . چشم انداز تصویر ذهنی از آینده ماست .  چشم انداز، کمک می کند تا بتوانیم اهدافی قابل ترسیم را در مقابلمان داشته باشیم  و در مسیری مشخص پیشرفت کنیم . چشم انداز در ما ایجاد تعهد می‌کند.

 

ویژگی‌های یک چشم‌انداز فردی ؟

  1. قابل تصور باشد
  2. قابل دستیابی باشد ( تخیلی نباشد. )
  3. روشن و شفاف باشد و در عین حال انعطاف پذیری داشته باشد
  4. برایمان جذابیت داشته باشد و انگیزه بخش باشد.
  5. موجب بهبود کیفیت زندگی شود ( ارزشمند باشد. )

 

در طی سالها، با افراد زیادی برخورد داشته‌ام که تمایل داشته‌اند به کوهنوردی بپردازند. وقتی از ایشان سئوال می‌کردم که در کوهنوردی بدنبال چه چیز هستی ؟ پاسخ‌ها بیش از هر چیز جنبه‌ای کیفی و مبهم داشت . مثلا "  من عاشق کوه هستم " . " بنظرم کوهنوردی موجب توانمندی می‌شود " و از این دست پاسخ‌ها و در موارد چند نیز جواب کمی مشخص‌تر می‌بود . مثلا : " دوست دارم دماوند را فتح کنم " یا " دوست دارم کوهنوردی حرفه‌ای شوم و قله‌های هیمالیا را فتح کنم " و مانند این

 

در هر صورت، ترسیم هر چشم اندازی تنها زمانی می‌تواند مفید و اثربخش باشد که بر اساس شناخت  محدودیت‌ها ، قابلیت‌ها و به‌گونه‌ای واقع‌گرایانه باشد. این واقع‌گرایی تنها زمانی محقق می‌شود که از فضای دنیای کوهنوردی درکی لااقل نسبی داشته باشیم. برای فردی تازه وارد در این دنیای بزرگ ( دنیای کوهستان ) شاید صعود قله‌ای مطرح و شاخص نشان از توان بالا برای فتح کوه‌های شاخص دیگر باشد.  اما بعد از مطالعه جغرافیای کوهستان و ضرورت‌های پیش رو، بدون شک این نگاه تعدیل خواهد شد.

آشنایی با رشته‌های فعالیت‌های کوهنوردی،  تلاش‌هایی که فعالین این رشته‌ها انجام می‌دهند و شیوه رشد و پیشرفت در آنها موجب درکی پخته‌تر و چشم اندازی واضح‌تر و دقیق‌تر می‌شود.

برای مثال،  کسی که در رشته صعودهای ورزشی تمایل دارد، صعود مسیری با درجه سختی 13/5 به بالا، زمانی معنا پیدا می‌کند که در مسیر آموزش و تمرین قرار گیرد و درک مناسبی از مفهوم درجه سختی بدست آورد . آنگاه بهتر می‌تواند چشم انداز خود را در این رشته ورزشی تصور نماید.

و همینطور در فعالیت‌های کوهنوردی، شناخت عوارض سخت‌گذر در مسیر صعود  کوهها در فصول و شرایط مختلف، می‌تواند در نوع چشم‌انداز اثر گذار باشد.

نتیجه آنکه داشتن افقی پیش رو برای فعالیتی دراز مدت و فزاینده یک ضرورت محسوب می‌شود و شناخت از فضای حاکم بر ایده‌آل‌هایمان نیازی اساسی برای تعریف چشم‌انداز .

با آشنایی و شناخت از حوزه فعالیت، چشم‌اندازی قابل تصور و تعریف در ذهن نقش می‌بندد و آنگاه می‌توان متناسب با آن رویکردها و راهبردها را مشخص نمود. و متناسب با آنها اهداف و برنامه‌ها را تقویم کرد و برای آنها هزینه نمود . بدین شکل نیاز نخواهد بود برای چیزی هزینه کنیم که اصولا با چشم ‌انداز در نظر گرفته شده در یک راستا نباشد.
فراموش نکنیم هدف مدیریت منابع برای منطقی‌هزینه به منظور کسب بیشترین دستاورد است  

+ نوشته شده در جمعه هفدهم بهمن ۱۳۹۹ ساعت 20:3 توسط سعید صبور  | 

توصیه ای برای ارتقا توان پایه کوهپیمایی...
ما را در سایت توصیه ای برای ارتقا توان پایه کوهپیمایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : saeedsabour بازدید : 31 تاريخ : شنبه 14 مرداد 1402 ساعت: 14:12