توصیه ای برای ارتقا توان پایه کوهپیمایی

ساخت وبلاگ

برنامه ای اعلام می شود :

                       برنامه کوهپیمایی و صعود قله کهار به ارتفاع 4030 متر در تاریخ 10 شهریور 96

 و  در ادامه، تماسی با سرپرست برنامه 

متقاضی  : آیا من می تونم  در این برنامه شرکت کنم ؟ این برنامه چه جوریه ؟

سرپرست برنامه  : لطفا در زمینه تجربیات کوهپیمایی و آموزشی خودتان اطلاعاتی ارائه نمایید.

متقاضی : من سال گذشته قله دماوند را صعود کردم و قله کلون بسته و قله توچال . البته هیچ دوره خاصی رو طی نکردم اما چیزهایی که برای صعود نیاز هست رو بلدم .

سرپرست برنامه : طی سه ماه گذشته چه فعالیت کوهپیمایی داشته اید ؟

متقاضی : خوب من هر هفته درکه و کلک چال و توچال رو می رم تا ایستگاه 5

سرپرست برنامه : باید توجه داشته باشید یکی از شرایط شرکت در این برنامه داشتن آمادگی جسمانی و توان کوهپیمایی مناسب است . آیا در طی هفته تمرینات ورزشی مستمری را انجام می دهید .

متقاضی : من در طی هفته پیاده روی زیاد می کنم . معمولا قسمتی ازمسیر خانه به محل کار رو پیاده می رم و گاهی هم استخر

سرپرست برنامه : باید توجه داشته باشید که ارتفاعی که می بایست در این برنامه صعود بشه کمی بیشتر از 1800 متر است . طبق زمانبندی برنامه این میزان ارتفاع می بایست طی 6 ساعت صعود شود. آیا سرعت صعود شما بر روی مسیری مثل یال اصلی قله توچال چقدر است ؟ قله توچال را در چه زمانی صعود کرده اید ؟

متقاضی : خوب من نمی دونم سال گذشته که برای آماده سازی دماوند به توچال رفتیم، شب رو شیرپلا ماندیم . ایستگاه 5 هم که می رم جاهای مختلف می ایستم و تفریحی کوهنوردی می کنم

سرپرست برنامه : با توجه به اینکه شرایط آمادگی جسمانی و توان صعود شما برای من نامشخص است ، با عرض پوزش امکان پذیرش شما در این برنامه وجود ندارد .

توصیه می کنم به موارد زیر توجه کنید و خود را برای برنامه های آتی آماده نمایید :
اول ) برنامه ورزشی مستمری را در طول هفته و بصورت جدی پیگیری نمایید . این برنامه ورزشی می بایست شامل تمرینات هوازی به منظور ارتقا استقامت قلبی – تنفسی شما باشد مانند نرم دویدن در زمان هایی بالاتر از 30 دقیقه . دوچرخه سواری پیوسته در حدود 40 دقیقه و یا تمرینات ایروبیک با شدت تمرینی مناسب . تمرینات خودتان را برای سه جلسه در هفته تنظیم کنید و اگر امکان انجام فعالیت های ورزشی مکمل را نیز دارید توصیه می کنم حداقل دو جلسه در هفته تمرینات پیلاتس را پیگیری نمایید تا توان قدرتی و تعادلی و انعطاف پذیری شما نیز بالا رود

دوم ) در زمان هایی که بصورت شخصی به کوهپیمایی در مسیرهای عمومی می روید سعی نمایید بجای فعالیتی تفریحی ، فعالیتی ورزشی را ملاک عمل قرار دهید و بصورت یکنواخت و مستمر مسیر خودتان را پیمایش کنید و میزان استراحت در طول مسیر را حداکثر 5 دقیقه به ازاء یک ساعت پیمایش در نظر بگیرید . در طول مسیر آب و تنقلات مناسب صرف نمایید .

در ضمن کوهپیمایی های خودتان را در مسیر هایی مثل کلک چال ( بوستان جمشیدیه تا اردوگاه کلک چال ) و یا تله کابین توچال ( از روی یال و نه مسیر جاده ) طراحی کنید .

سوم ) زمان های صعود و پیمایش خودتان را در مسیرهای اعلام شده ثبت نمایید و سعی کنید به زمان  هر یک ساعت ، حداقل 300 متر صعود برسید   . ( سرعت صعود، 300 متر در ساعت )

چهارم ) بدین شکل شما این امکان را خواهید داشت که ارزیابی نسبتا مناسبی از توان پایه کوهپیمایی خود داشته باشید . البته در نظر بگیرید که  مورد ارائه شده برای فصل تابستان و مسیرهای عمومی ( دارای پاکوب مشخص ) و کوله پشتی متعارف یک روزه می باشد .

برای فصول سرد و یا برنامه های همراه با شب مانی فاکتورهای دیگری نیز می بایست وارد شود

با توجه به تجربه اندک شما، بهتر آن است که این نوع تمرینات را در کنار یک همراه پیاده سازی نمایید و حتما از مسیرهای عمومی ذکر شده برای تجربیات اولیه خودتان بهره ببرید .

هر برنامه کوهپیمایی می بایست حاوی اطلاعات و تجربیات پایه و قابل بررسی باشد تا بتوانید پله پله سطح آمادگی جسمانی و توان کوهپیمایی خودتان را افزایش دهید .

توجه کنید که با شروع فصل سرد و پوشش برف بر مسیر های کوهپیمایی، توان مورد نیاز افزایش قابل ملاحظه ای خواهد داشت .

دیگر اینکه :

حتما و در اولین فرصت در دوره کارآموزی کوهپیمایی که پیش نیاز بیشتر دوره های آموزشی کوهنوردی می باشد شرکت کنید . در این دوره شما با اصول گام برداری و تنفس در شیب های کوهستانی و ساز و برگ کوهپیمایی و نحوه استفاده از آنها . عوارض کوهستان وووو آشنا می شوید

هدف اول هر کوهنورد در وهله اول شناخت و کسب معرفت صحیح از خود است ( آمادگی جسمی و روحی – توان مدیریت انرژی و منابع – توان  مدیریت زمان در برنامه – تصمیم گیری و مدیریت عملکرد – مهارت ها و فنون )

هدف دوم  شناخت جغرافیای کوهستان ، مسیر های صعود و تمامی مواردی که به کوه و مسیر پیمایش ربط دارد

و بالاترین هدف یک کوهنوردی ( بلوغ در کوهنوردی ) توانایی تصمیم گیری و اقدام صحیح و به موقع در یک صعود موفق و سالم است . که بعد ازدستیبابی به اهداف اول و دوم و در تجربه اندوزی های زیاد بدست می آید .

شاد و موفق باشید

به امید دیدار شما

---------------------------------

پاسخ های بعدی که از طرف متقاضی ممکن است داده شود :

-          آقا چقدر سخت می گیری، دختر خاله من علم کوه و سبلان و دماوند را هم صعود کرده ، هیچ کدام از این کارها رو هم نکرده  

-          حالا نمیشه من با شما بیام . هر جا نتونستم می مانم

-          اگه کهار نشد بیام .و من تمرین کنم من رو دماوند می برید ؟

-          راستی تا ظهر به خونه برمی گردیم ؟

ووو

------------------------------------

واقعیت این است که بخشی از فرآیند آموزش در جامعه کوهنوردی ما کم رنگ شده است

آموزش های رسمی تنها به تکنیک های صعود می پردازند و الهام بخش طرحی برای رشد و ارزیابی نیستند و باشگاه های کوهنوردی بر روی فعالیت های سطح متوسط به بالا تمرکز دارند و ترجیح می دهند کسانی را پذیرش نمایند که در سطح مطلوبی از آمادگی و تجربه هستند .

پس تکلیف نوآموزان و خیل عظیم علاقمندانی که هر روز به این فعالیت جذاب و در عین حال پر ریسک وارد می شوند ، چیست ؟

قطعا تنها راه ایشان همراه شدن با گروه های مجازی و فاقد صلاحیت است . چه بسا درکی غلطی از فرآیند کوهنوردی بدست آورند و خود را در مهلکه بیندازند . 

توصیه ای برای ارتقا توان پایه کوهپیمایی...
ما را در سایت توصیه ای برای ارتقا توان پایه کوهپیمایی دنبال می کنید

برچسب : توصیه,برای,ارتقا,توان,پایه,کوهپیمایی, نویسنده : saeedsabour بازدید : 64 تاريخ : سه شنبه 31 مرداد 1396 ساعت: 12:16